Kraftanmelding logo

Nyheter

Nær normal handelskapasitet

Cover Image for Nær normal handelskapasitet
Charlotte Sivertsen Vågsland
Charlotte Sivertsen Vågsland

Med en magasinfyllingsgrad på 93% i Norge uke 38 2020 er det godt vi nærmer oss normal handelskapasitet på strømforbindelsene mellom Norge og nabolandene. I flere måneder har det vært redusert handelskapasitet og mindre kraftutveksling enn normalen, da en rekke uavhengige hendelser innenfor få måneder har begrenset kapasiteten på flere forbindelser samtidig.

Reparasjonsarbeide på tre av de fire strømforbindelsene mellom Norge og Danmark nærmer seg ferdig. Reparasjonene med Skagerrak 1 ble ferdigstilt denne uken, Skagerrak 2 ferdigstilles i starten av oktober og Skagerrak 4 åpnes for full eksport fra Norge i midten av oktober.

Neste uke er importkapasiteten fra Sverige mot Sør-Norge tilbake, mens eksportkapasiteten er fortsatt noe begrenset på grunn av arbeidet som etter planen skal være ferdig i starten av desember i år. NorNed-kabalen mellom Norge og Nederland har vært i normalt drift siden starten av september, og i desember blir også NordLink-kabelen mellom Norge og Tyskland tilgjengelig for kraftmarkedet i prøvedrift.

Magasinfyllingsgrad er hentet fra NVE, og full artikkel om handelskapasitet kan leses her

Del på

Fler nyheter

Cover Image for Status elsertifikatmarkedet 2.kvartal 2020

Status elsertifikatmarkedet 2.kvartal 2020

Dagens elsertifikatpris på 10,50 SEK er rekordlav, og skyldes stor overutbygging.


Cover Image for Kraftsituasjonen 2.kvartal 2020

Kraftsituasjonen 2.kvartal 2020

Oppsummering av NVE sin kvartalsrapport